Älgen, skogens konung

Älgjakt är en tradition med långa anor i Norden.

Den sociala aspekten är mycket viktig, då det krävs flera jägare med hundar för att hitta och skjuta en enda älg.

Höstnaturen, kamraterna i jaktlaget och samtalen kring lägerelden är alla viktiga delar av upplevelsen. Och när bytet fångas förbättras samtidigt säkerheten på vägarna, det blir mindre skada på ungträden i skogen, och älgpopulationen hålls livskraftig och frisk.

Polaricas älgkött kommer från Sverige, där jaktlagen ofta får älgkött över efter den egna konsumtionen.

Naturligt älgkött är en näringsrik
och mör delikatess

Älg är den största arten i familjen hjortdjur och finns överallt i Nordens barrskog. Den majestätiska älgtjuren kan väga över 600 kilo, och korna väger 240–450 kg. Bland älgarna är det endast tjurarna som har horn. Älgarna strövar i skogen och områden kring skogskanten, oftast en i taget, och ofta vid skymningen. De äter gräs, växter, löv, och under vintern även bark.

Det mörka, rustika älgköttet har en diskret vilt- smak. Det är mycket magert och innehåller massor av proteiner, mineraler och vitaminer. Det är även naturligt mört och behöver oftast inte marineras. Salt och peppar räcker långt. Bara att grilla och njuta!