
Reninnanlår, honungssvedjerovor och ärter i gräddmos
Renstek
- ca 500 g Polarica reninnanlår, utan kappa
- 3 vitlöksklyftor (tillplattade)
- 2 msk rypsolja
- 2 msk smör
- timjan
- salt
- lingon- eller bärpulver
Honungssvedjerovor
- 400 g svedjerovor (rovor)
- smör
- havssalt
- honung
Ärter i gräddmos
- 300 g ärter
- 3 dl grädde
- salt
- 1 msk smör
- 1 tsk Dijonsenap
Renstek
Ta ut steken i rumstemperatur två timmar innan stekning. Rengör rensteken.
Salta steken på bägge sidorna. Hetta upp pannan och tillsätt olja, vitlök och timjan. Bryn steken i ca en minut per sida. Vänd steken. Tillsätt smör och smörj steken med det skummande smöret.
Stek i ugn i 140 grader tills stekens innertemperatur är 52 grader. Rulla in steken i folie i tio minuter. Rulla till sist i lingonpulvret.
Honungssvedjerovor
Lägg rovorna på saltbädd i en ugnsform. Grädda i ugn i 180 grader i 1,5 timmar.
Skala rovorna, smaksätt med salt och honung.
Ärter i gräddmos
Lägg ärterna i en kastrull, tillsätt övriga ingredienser och koka tills grädden tjocknar.