Tillbaka
Reninnanlår, honungssvedjerovor och ärter i gräddmos

Reninnanlår, honungssvedjerovor och ärter i gräddmos

Renstek

  • ca 500 g Polarica reninnanlår, utan kappa
  • 3 vitlöksklyftor (tillplattade)
  • 2 msk rypsolja
  • 2 msk smör
  • timjan
  • salt
  • lingon- eller bärpulver

Honungssvedjerovor

  • 400 g svedjerovor (rovor)
  • smör
  • havssalt
  • honung

Ärter i gräddmos

  • 300 g ärter
  • 3 dl grädde
  • salt
  • 1 msk smör
  • 1 tsk Dijonsenap

Renstek

Ta ut steken i rumstemperatur två timmar innan stekning. Rengör rensteken.

Salta steken på bägge sidorna. Hetta upp pannan och tillsätt olja, vitlök och timjan. Bryn steken i ca en minut per sida. Vänd steken. Tillsätt smör och smörj steken med det skummande smöret.

Stek i ugn i 140 grader tills stekens innertemperatur är 52 grader.  Rulla in steken i folie i tio minuter. Rulla till sist i lingonpulvret.

Honungssvedjerovor

Lägg rovorna på saltbädd i en ugnsform. Grädda i ugn i 180 grader i 1,5 timmar.

Skala rovorna, smaksätt med salt och honung.

Ärter i gräddmos

Lägg ärterna i en kastrull, tillsätt övriga ingredienser och koka tills grädden tjocknar.

Relaterad produkt