
Älglasagne
Tillagningstid 60 minuter | 6 portioner
Färssås
- 500 g Polarica fryst älgfärs
- 1 stor lök, finhackad
- 1–2 krossade vitlöksklyftor
- olja till stekning
- 2 burkar (à 400 g) krossade tomater
- 3 msk röd pesto
- 1 dl vatten
- salt, peppar och timjan
Ostsås
- 3 msk smör
- 1–3 msk vetemjöl (eller glutenfritt mjöl)
- 6 dl mjölk (eller havremjölk)
- 1 påse (à 150 g) riven ost
- salt, vitpeppar
Till smörjning
- 1–2 msk smör
För gratinering
- 1 dl riven ost
Färssås
Fräs färs, lök och vitlök i oljan i en stekpanna, smaka av och tillsätt krossade tomater. Skölj burkarna med ½ dl vatten och tillsätt I färsen. Tillsätt timjan. Låt puttra på låg värme i några minuter.
Ostsås
Smält fettet och rör ner mjölet men låt det inte brynas. Späd med mjölken och låt såsen koka ca 5 minuter, under vispning. Tillsätt salt och riven ost, tänk på att även ost innehåller salt.
Gör så här
Varva sås, lasagneplattor och köttfärssåsen i en smord ugnssäker form. Avsluta med en lager ostsås. Tryck till försiktigt för att tilldela fyllningen jämnt. Strö på riven ost.
Grädda i 200 grader 45–50 minuter.
Låt dra i 15 minuter innan servering.