
Asiatisk renskavspanna
Tillagningstid 30 minuter | 4 portioner
- 500 g Polarica Renskav
- 200 g böngroddar färska eller i burk
- 200 g champinjoner
- 200 g grönkål
- 2 morötter
- 3 vitlöksklyftor
- 3 msk olja
- 3 msk japansk soja
- 2 tsk sesamolja
- 2 msk sesamfrön
- 2 tsk råsocker
1. Skala och pressa vitlöken i en lite större skål. Blanda ner soja, socker, sesamolja och sesamfrön.
2. Lägg halvfryst renskav i en stekpanna på låg värme. Tina köttet på båda sidor och dela det med en gaffel. Låt vattnet dunsta och häll i hälften av oljan och bryn köttet jämnt. Lägg det stekta köttet i marinaden. Låt stå minst 20 minuter.
3. Skala och riv morötterna grovt.
4. Borsta svampen och skär i tunna skivor.
5. Skär bort stammen på grönkålen och strimla bladen. Hetta upp stekpannan och stek på hög värme, ca 2 minuter, i resten av oljan. Lägg åt sidan.
6. Servera i djup tallrik/skål. Servera gärna med rundkornigt ris i botten och lägg kött och resten av ingredienserna på toppen av riset. Shirachasås, chilisås eller lite extra soja kan vara gott till.