
Chili con carne – klar på en kvart
Tillagningstid 20 minuter | 4 portioner
- 1 påse (500 g) Skav av ren eller kronhjort
- 3 vitlöksklyftor
- 1 lök
- 2 burkar (à 400 g) tomatkross
- 2 burkar kidneybönor
- 1 burk svarta bönor
- 1 msk torkad oregano
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 1 chili (valfritt)
- rypsolja eller valfri olja till stekning
- Låt skaven tina i rumstemperatur i cirka en halv timme före stekning. Fräs köttet i lite olja i en het panna och lägg det åt sidan. Skaven får bli en aning brynt!
- Fräs finhackad lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt en finhackad chili om du vill. Tillsätt tomatkross, bönor och kryddor. Låt puttra i 10–15 minuter.
- Lägg i den stekta skaven. Servera med ris eller bröd och crème fraiche eller färskost.