Tillbaka
Chili con carne – klar på en kvart

Chili con carne – klar på en kvart

Tillagningstid 20 minuter | 4 portioner

  • 1 påse (500 g) Skav av ren eller kronhjort 
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 2 burkar (à 400 g) tomatkross
  • 2 burkar kidneybönor
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 chili (valfritt)
  • rypsolja eller valfri olja till stekning
  1. Låt skaven tina i rumstemperatur i cirka en halv timme före stekning. Fräs köttet i lite olja i en het panna och lägg det åt sidan. Skaven får bli en aning brynt!
  2. Fräs finhackad lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt en finhackad chili om du vill. Tillsätt tomatkross, bönor och kryddor. Låt puttra i 10–15 minuter.
  3. Lägg i den stekta skaven. Servera med ris eller bröd och crème fraiche eller färskost.
Relaterad produkt
Relaterad produkt