
Frestelse med skav
Tillagningstid 60 minuter | 6 portioner
- 1 påse (500 g) Polarica skav av ren eller kronhjort
- 1 lök
- 1 påse (500 g) frestelsepotatis
- 1⁄2 påse (250 g) rotsaksstrimlor
- 2 burkar (à 2,5 dl) matlagningsgrädde eller havremjölk
- salt, peppar och timjan
- 150 g riven ost för gratinering
- Låt skaven tina i cirka en halvtimme. Stek i het stekpanna tills vätskan har avdunstat. Tillsätt lite smör och bryn tills skaven fått färg. Smaka av med salt, peppar och timjan.
- Skala och hacka eller skiva löken.
- Häll lök, potatis- och rotsaksstrimlorna i en form tillsammans med skaven och blanda försiktigt. Häll över grädden eller havremjölken. Strö riven ost ovanpå frestelsen.
- Grädda i 200 grader i cirka en timme tills ytan har fått färg.