Tillbaka
Frestelse med skav

Frestelse med skav

Tillagningstid 60 minuter | 6 portioner

  • 1 påse (500 g) Polarica skav av ren eller kronhjort
  • 1 lök
  • 1 påse (500 g) frestelsepotatis
  • 1⁄2 påse (250 g) rotsaksstrimlor
  • 2 burkar (à 2,5 dl) matlagningsgrädde eller havremjölk
  • salt, peppar och timjan
  • 150 g riven ost för gratinering
  1. Låt skaven tina i cirka en halvtimme. Stek i het stekpanna tills vätskan har avdunstat. Tillsätt lite smör och bryn tills skaven fått färg. Smaka av med salt, peppar och timjan.
  2. Skala och hacka eller skiva löken.
  3. Häll lök, potatis- och rotsaksstrimlorna i en form tillsammans med skaven och blanda försiktigt. Häll över grädden eller havremjölken. Strö riven ost ovanpå frestelsen.
  4. Grädda i 200 grader i cirka en timme tills ytan har fått färg.
Relaterad produkt
Relaterad produkt