Tillbaka
Gräddig hjortgryta

Gräddig hjortgryta

Tillagningstid 60 minuter | 4 portioner

Gräddig hjortgryta med smak av dijonsenap och dragon, serverad tillsammans potatis- och rotsellerimos och snabbpicklade rödbetor.

  • 1 pkt Polarica Hjortgrytbitar, 500 g
  • 25 g smör
  • 2 gula lökar, skurna i kvartar
  • 3 dl vatten
  • 2 msk vilt- och kantarellfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk grov dijonsenap
  • 1 msk färsk dragon, grovhackad

 

Potatis- och rotsellerimos

  • 500 g rotselleri
  • 500 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • Salt, vitpeppar och svartpeppar

 

Snabbpicklade rödbetor

  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 rödbetor
  1. Snabbpicklade rödbetor: Koka ihop vatten, socker och ättiksprit så att sockret löser sig. Låt svalna. Skala och skiva rödbetorna mycket tunt, lägg i en bunke och slå lagen över. Låt stå i minst 10 minuter.
  2. Värm en stekpanna och klicka i smöret, stek köttet tillsammans med löken så att allt får färg, krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt vatten, fond och grädde, sänk värmen och sjud i 1–2 timmar. Rör ner senap och dragon mot slutet av koktiden.
  3. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
  4. Mos: Koka upp mjölk och smör i en kastrull. Häll av rotfrukterna och pressa genom en potatispress ner i grytan igen. Rör ned mjölk- och smörblandningen, blanda till ett mos och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Servera grytan tillsammans med moset och de picklade rödbetorna.
Relaterad produkt