
Gräddig renskav
Tillagningstid 30 minuter | 2 portioner
Gräddig renskav med smör- och persiljesvängda ärtor, lingon och mandelpotatispuré.
- 1 pkt Polarica Renskav, 240 g
- 1 gul lök, skivad
- 25 g smör
- 2 dl vispgrädde
- 1/2 msk kalvfond på flaska
- 1/2 msk svartvinbärsgelé
- 5 enbär, krossade
- 2 msk messmör (valfritt)
- salt och vitpeppar
Mandelpotatispuré
- 1 kg mandelpotatis
- 1 dl mjölk
- 100 g smör
- 1 nypa mald muskot
- Salt och vitpeppar
Persiljesvängda ärtor
- 250 g ärtor
- 25 g smör
- 1 schalottenlök, finhackad
- 0,25 dl kruspersilja, finhackad
- salt och svartpeppar
- Fräs lök och renskav i smöret så att köttet får lite färg och löken mjukar. Tillsätt grädde, fond, gelé, enbär och messmör, sjud i 10–15 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten. Häll av och pressa potatisen. Koka upp mjölk och smör och blanda det med den pressade potatisen till en puré. Smaka av med muskot salt och peppar.
- Koka ärtorna i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Häll ärtorna i ett durkslag. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och tillsätt smör och lök. Fräs i någon minut så att löken mjuknar, tillsätt ärtor och persilja och sväng runt.