
Grillad reninnanlår med ”tappad” potatis och örtsmör
Tillagningstid 60 minuter | 4 portioner
- 600 g Polarica innanlår av ren eller älg
- salt
- peppar
Potatis:
- 16 st delikatesspotatisar eller småa fasta potatisar
- 1/2 kruka färsk timjan
- 1/2 kruka färsk persilja
- olivolja
- salt
- peppar
Smör:
- 150 g smör (rumstempererat)
- 1/2 kruka färsk timjan
- 1/2 kruka färsk persilja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st citron
- 1/2 grön chili
- salt
- peppar
Tillbehör:
En stor fräsch sallad
Gör så här:
Börja med att göra örtsmöret. Finhacka chilin och vitlöken, blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt, peppar och zest från citronen.
Koka potatisen med skalet på i välsaltat vatten tills den nästan är helt klar, den ska ha en lite kärna kvar. Pressa till potatisen så den ser ”tappad” ut. Olja potatisen samt salta och peppra. Grilla potatisen på direktvärme tills den fått färg. Lägg potatisen på ett fat och lägg på örtsmöret så det smälter ner över potatisen. Blanda runt. Toppa med hackade örter.
Skär köttet i 1 cm tjocka skivor, salta och peppra. Grilla på direktvärme ca 1 minut per sida. Lyft köttet av värmen och låt vila 4-5 minuter.
Servera allt tillsammans med en stor och fräsch sallad.
Gabriel Jonssons viltrecept