
Grillat surdegsbröd med rökt älg, pepparrotsfärskost och prästost
Tillagningstid 25 minuter | 4 portioner
- 300 g (3 pkt) Polarica skivad rökt älgstek
- 8 skivor surdegsbröd
- 200 g färskost
- 2 tsk senap, sötstark
- 2 tsk riven pepparrot
- 1 msk finhackad gräslök
- 150 g skivad lagrad ost, t ex prästost
- rotfruktschips och cornichons till servering
- salt och svartpeppar
- Blanda färskost, senap, pepparrot och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
- Bred färskosten på brödet. Lägg skivad älgstek och ost på fyra av brödskivorna och lägg sedan på det sista brödet. Grädda brödet i en stekpanna eller ett smörgåsjärn till osten smält och brödet fått fin färg.
- Servera med rotfruktschips och cornichons.