
Kebab med kronhjortskav och gräddfil
2 portioner
- 1 pkt Polarica kronhjortskav
- 2 gula lökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk torkad timjan
- 1 liten bit vitkål
- 2 msk hett vatten
- 1 msk citronjuice
- 0,5 dl hackad persilja
- 3 msk rapsolja
Tillbehör
- 1 dl ketchup
- 1 msk riven pepparrot
- 1 dl gräddfil
- 2 skivor mjukt tunnbröd
- salt och svartpeppar
1. Skala och dela löken och skär i halvmåneskivor.
2. Lägg köttet i stekpanna på svag värme. Tina och dela köttet med en gaffel. Höj värmen och tillsätt 1 msk olja. Bryn köttet tillsammans med löken i oljan. Pressa i vitlök och tillsätt timjan och salta och peppra.
3. Strimla kålen fint och lägg i en salladskål. Häll över hett vatten, 2 msk olja och citronjuice. Tillsätt persiljan och salta och peppra. Blanda väl.
4. Rör samman den rivna pepparroten med ketchup.
5. Servera med/i mjukt tunnbröd och gräddfil.