
Krämig kantarellpasta med knaperstekt renstek
Tillagningstid 20 min | 4 portioner
- 2 paket à 100g Polarica rökt renstek (pålägg)
- 2 paket frysta kantareller, tinade
- 500 g pasta
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl grädde
- 1 msk smör
- 4 msk olja
- 1 dl persilja, finhackad
- 1 ½ dl pecorino eller valfri ost, riven
- salt och peppar
1. Stek kantarellerna på hög värme med 1 tsk olja, så att vätskan ångar bort.
När svampen känns torr, tillsätt ½ msk olja, 1 msk smör, vitlök och ½ tsk salt. Stek klart i någon minut.
2. Koka upp pastavatten i en rymlig kastrull. När det börjat koka tillsätt rikligt med salt. Lägg i valfri pasta.
3. Värm oljan i en panna på hög värme. Skär upp rensteken i små tärningar och stek någon minut. Tillsätt smör och sänk värmen. Låt steka klart några minuter.
4. Koka pastan till nästan klar. Häll av vattnet och spara ca ½ dl.
5. Koka ihop grädden och creme fraiche några minuter. Smaksätt med salt och peppar.
6. Häll tillbaka pastan i kastrullen, tillsätt 1 msk pastavatten och 1 msk olivolja. Blanda pastan med den varma grädd-blandningen, kantarellerna och hälften av persiljan.
7. Fördela i djupa tallrikar och skeda över rikligt med knaperstekt renstek, riven pecorino och resten av persiljan.
8. Servera med nymalen svartpeppar och några droppar olivolja.