
Krämig renpasta med chili och dijon
4 portioner
- 100 g Polarica skivad renstek
- 360 g pasta
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 dl rödvin
- ett par kvistar finhackad timjan
- 2 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
- en liten bit parmesan
- Fräs hackad lök och chili i smör tills löken har mjuknat.
- Koka pastan i saltat vatten (den ska vara al dente).
- Strimla köttet och lägg det i pannan med löken och chilin och stek en stund på medelvärme.
- Höj värmen och tillsätt rödvin och timjan. Koka ihop så att vätskan minskar. Krydda med salt och svartpeppar.
- Tillsätt grädde och senap och koka upp. Tillsätt pastan och rör om.
- Toppa med riven parmesan och nymald svartpeppar.
Recept av matbloggaren Hanna G