
Mustig älgskavsgryta med vin
Tillagningstid 1 timme | 2 portioner
- 1 pkt Polarica Älgskav
- 50 g rökt sidfläsk eller bacon
- 2 schalottenlökar
- 1 liten morot
- 0,5 purjolök
- 100 g små champinjoner
- 2 msk smör
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl rödvin
- 2 msk viltfond
- 1 tsk Maizena
- salt och svartpeppar
1. Tärna fläsket.
2. Skala och skär schalottenlök i skivor. Skala och tärna moroten. Dela purjolöken
längs med och skölj noga. Skär i tunna skivor. Borsta och dela champinjonerna.
3. Lägg halvfryst älgskav i en stekpanna på svag värme. Tina och låt vattnet dunsta, dela
köttet med en gaffel. Höj värmen och tillsätt smör, fläsk, schalottenlök, morötter,
purjolök och champinjoner. Bryn jämnt.
4. Pressa i vitlöken. Häll på vin och fond. Koka upp och red med maizena.
5. Salta och peppra. Toppa gärna med lite persilja och servera med potatispuré.