
Mustig vildmarksgryta
Tillagningstid 120 min | 6 portioner
- 500 g Polarica älggrytbitar
- 2,5 dl grädde
- 5 dl viltbuljong
- 1 pkt Wildea kantareller
- 2 gula lökar, grovt hackade
- 2 morötter, skalade, grovt skurna
- 2 msk smör eller olivolja
- 2 msk fransk senap
- ½ dl hackad persilja
- 2 msk maizenamjöl
- riven pepparrot
- salt & peppa
- Bryn köttet väl, salta och peppra, och lägg i en gryta. Koka ur stekpannan med buljongen och häll över köttet.
- Bryn även lök, kantareller och morötter och lägg i grytan. Vätskan ska nästan täcka grytbitarna, späd med mer buljong eller vatten om det behövs. Koka sakta under lock tills köttet är mört, ca 1½ timme.
- Slå i grädden koka i ytterligare 10 minuter. Smaka av med senap och red ev. av grytan till lagom konsistens med lite maizenamjöl utrört i vatten. Vänd ner persiljan precis innan servering och toppa med riven pepparrot.
- Kokt eller pressad potatis, samt pressgurka är gott till