
Pho soppa med smakrik renfile
Tillagningstid 45 min | 2 portioner
- 300 g Polarica renfilé, tunt skivad
- 2 vårlökar
- 1 röd chili
- 1 lime
- 1 kruka färsk basilika, koriander och/eller mynta
- 2 dl mungbönor
- 250g risnudlar
- Sriracha sås
Buljong
- 1–1½ l kött- eller kycklingbuljong
- 4 stjärnanis
- 2 tsk kryddnejlika, hela
- 2 kanelstänger
- 1 bit färsk ingefära, hackad
- 2 tsk fisksås
- Lägg alla ingredienser till buljongen i en kastrull och låt koka i ca 20 minuter på låg värme. Smaka av buljongen och tillsätt mer kryddor om du önskar.
- Koka upp en liter vatten i en annan kastrull och tillsätt lite salt.
- Finhacka under tiden vårlök, ingefära, chili och de färska örterna. Skiva limen.
- Skär köttet så tunt du kan och ångkoka det i några minuter i en sil/durkslag över det kokande vattnet. Om du önskar kan du istället steka köttet snabbt i en het stekpanna.
- Koka mungbönorna i saltvattnet i några minuter. Ta upp och lägg åt sidan. Koka risnudlarna i samma vatten i ca 3 minuter. Häll av nudlarna i ett durkslag.
- Dela upp nudlar, mungbönor, grönsaker och örter i två djupa skålar och häll over buljongen.
- Lägg på köttet, pressa över lime och tillsätt lite Sriracha sås om du önskar mer hetta.