
Pot-au-feu med rotfrukter
Tillagningstid 2 h | 4 portioner
- 1 pkt Polarica Älggrytbitar, 500 g
- 25 g smör
- 1 ½ l vatten
- 3 msk kalvfond på flaska
- 2 lagerblad
- 6 steklökar, skalade
- 2 morötter, slantade
- ½ rotselleri, grovt tärnad
- 4 potatisar, grovt tärnade
- ½ vitkålshuvud, grovt hackad
- ½ purjolök, slantad
- salt och vitpeppar
Persiljesmör
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 dl bladpersilja, finhackad
- salt och svartpeppar
Till servering:
- Ett gott surdegsbröd
1. Värm en tjockbottnad kastrull och lägg i smöret. Fräs köttet så att det får färg och krydda med salt och vitpeppar.
2. Slå på vatten, fond samt lagerblad och sjud på låg värme i ca 1,5 timme.
3. Stek löken hel i smör så att den får färg och tillsätt den tillsammans med resten av ingredienserna till grytan. Sjud i ytterligare 15 min, till rotfrukterna är klara och köttet är mört.
4. Persiljesmör: Rör ihop smör och persilja, krydda med salt och peppar.
5. Servera grytan toppad med en klick av det mjuka smöret och en bit gott bröd