
Potatislåda med texmex-skav
4 portioner
- 1 påse (500 g) Polarica kronhjortskav eller annan valfri skav
- 1⁄2 påse tacokrydda
- ca 10 medelstora potatisar
- 1 lök
- 1 burk (400 g) chili-tomatkross
- 2 vitlöksklyftor
- 1 paprika
- 1 riven morotnachos
- 1 dl matlagningsgrädde
- persilja
- en nypa salt och peppar
- samt riven ost
- Värm ugnen till 200 grader.
- Bryn skavet i stekpanna och krydda med lite salt, peppar och en halv påse tacokrydda.
- Tvätta potatisen och skär den i ca 0,5 cm tjocka skivor. Hacka löken och vitlöksklyftorna. Skala och riv moroten och skär paprikan i små bitar.
- När skavet har fått färg tillsätt chili-tomatkross, lök, vitlök, morot och paprika i stekpannan. Blanda också i 1 dl matlagningsgrädde.
- Placera ut ett lager potatisskivor i bottnen av en smord ugnsform. Sätt sedan ett lager av skav-tomatblandningen ovanpå potatisen. Fortsätt varva potatis och skavblandning. Toppa det sista lagret skav med ett lager nachos och strö riven ost över.
- Grädda i 200 grader i ca 1 timme och servera med sallad.