
Ren-tranbärsmousse och pålägg med älg och blåmögelost
Tillagningstid 20 min | 6–8 personer
Ren-tranbärsmousse
- 100g Polarica rökt renstek (eller rökt älgstek)
- 2 dl vispgrädde
- 150g smetana
- 1 dl tranbär
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk timjan
Pålägg med älg och blåmögelost
- 100g Polarica rökt älgstek (eller rökt renstek)
- 200g färskost
- ½ dl mjölk
- 50g blåmögelost i smular
- 1 tl svartpeppar
- 1 tl rosmarin
Ren-tranbärsmousse
Finhacka kallskuret. Vispa grädden. Blanda försiktigt med smetana, kött, tranbär och kryddor. Servera som pålägg, i smörgåstårta eller med rågchips.
Pålägg med älg och blåmögelost
Finhacka kallskuret. Mixa färskost med mjölk till en slät kräm. Blanda med kallskuret, blåmögelost samt kryddor. Servera med t.ex. rågkex. Prova pålägg också med hjortronsylt eller andra bär.
Tips! Använd havreprodukter i stället för grädde, smetana och färskost för mjölkfria alternativ av mousse och pålägg.