
Renburgare med rotfruktsslaw och citronpicklad rödlök
Tillagningstid 60 min | 4 portioner
- 1 pkt Polarica Renburgare
alternativt, gör din egen Viltburgare med Polarica Älgfärs - 600 g rotfrukter t ex potatis, morötter, palsternacka
- 3 kvistar färsk rosmarin
- salt och svartpeppar
- olja till stekning
- bröd till servering
Citronpicklad rödlök
- 2 rödlökar
- 1 msk citronsaft
- 2 tsk honung
- 1 tsk ättika
Rotfruktsslaw
- 150 g morot
- 150 g kålrot
- 100 g rotselleri
- ½ äpple
- 1 dl majonnäs
- 3 msk crème fraiche
- 2 tsk fransk senap
- salt, socker och svartpeppar
Lingonketchup
- 1 dl ketchup
- 2 msk tinade lingon
- Sätt ugnen på 225 °C.
- Skala och klyfta rotfrukterna. Lägg dem på en plåt och krydda med rosmarin, salt och peppar. Baka i ca 35 minuter tills de har en fin färg och är knapriga. Rör gärna om minst en gång under tiden.
- Skiva rödlöken tunt. Blanda med citronsaft, honung och ättika.
- Skala och strimla rotfrukterna och äpplet till slawen och lägg i en bunke. Blanda majonnäs, crème fraiche och senap och blanda med rotfrukterna. Krydda med salt, socker och peppar.
- Blanda lingon och ketchup.
- Stek viltburgarna i smör enligt anvisning på förpackningen.
- Servera burgarna med rotfruktsklyftor, citronpicklad rödlök, coleslaw och lingonketchup.