Tillbaka
Renburgare med rotfruktsslaw och citronpicklad rödlök

Renburgare med rotfruktsslaw och citronpicklad rödlök

Tillagningstid 60 min | 4 portioner

  • 1 pkt Polarica Renburgare
    alternativt, gör din egen Viltburgare med Polarica Älgfärs
  • 600 g rotfrukter t ex potatis, morötter, palsternacka
  • 3 kvistar färsk rosmarin
  • salt och svartpeppar
  • olja till stekning
  • bröd till servering

Citronpicklad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1 msk citronsaft
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk ättika

Rotfruktsslaw

  • 150 g morot
  • 150 g kålrot
  • 100 g rotselleri
  • ½ äpple
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 tsk fransk senap
  • salt, socker och svartpeppar

Lingonketchup

  • 1 dl ketchup
  • 2 msk tinade lingon
  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Skala och klyfta rotfrukterna. Lägg dem på en plåt och krydda med rosmarin, salt och peppar. Baka i ca 35 minuter tills de har en fin färg och är knapriga. Rör gärna om minst en gång under tiden.
  3. Skiva rödlöken tunt. Blanda med citronsaft, honung och ättika.
  4. Skala och strimla rotfrukterna och äpplet till slawen och lägg i en bunke. Blanda majonnäs, crème fraiche och senap och blanda med rotfrukterna. Krydda med salt, socker och peppar.
  5. Blanda lingon och ketchup.
  6. Stek viltburgarna i smör enligt anvisning på förpackningen.
  7. Servera burgarna med rotfruktsklyftor, citronpicklad rödlök, coleslaw och lingonketchup.
Relaterad produkt
Relaterad produkt