
Reninnanlår & rosmarinbakade grönsaker
Tillagningstid 1 timme | 2–3 portioner
- 350 g Polarica Reninnanlår
- 25 g smör
- 1 vitlök
- ½ zucchini, skuren i grova stavar
- 6 mandelpotatisar, skrubbade och delade
- 2 kvistar körsbärstomater
- 2 schalottenlökar, skalade och delade
- 3 kvistar rosmarin
- 2 msk olivolja
- Salt och svartpeppar
Vispat örtsmör
- 50 g smör, rumsvarmt
- 1 msk färsk timjan, hackad
- 1 msk färsk oregano, hackad
- 1 msk färsk rosmarin, hackad
- Salt och svartpeppar
1. Värm ugnen till 175°C.
2. Salta och peppra köttet och bryn i smör i en het panna, lägg i en ugnsfast form och tillaga köttet till önskad stekgrad (medium-rare mellan 53–57°C och medium-well 57–65°C).
3. Dela vitlöken på mitten och lägg på en plåt tillsammans med zucchini, potatis, tomater, lök och rosmarin. Stänk över olivolja och krydda med salt och peppar. Baka i ugnen i 20 minuter.
4. Vispa det mjuka smöret så att det blir vitt och fluffigt, rör ner örter och krydda med salt och peppar. Servera tillsammans med köttet och de ugnsbakade grönsakerna.