Tillbaka
”Renskiljning”– ren-tapas

”Renskiljning”– ren-tapas

Rimmad ren, rökmajonnäs och inlagda lingon

  • 2 st.Polarica renrostbiff
  • 2 msk grovt havssalt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 5 kvistar timjan
  • 2 msk lingon 

Inlagda lingon

  • 100 g lingon
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättika

Rökolja

  • 5 dl rypsolja
  • ½ lök
  • 1 palsternacka
  • 1 morot

Majonnäs (du kan även använda färdig majonnäs)

  • 3 dl rökolja
  • 1 ägg
  • 1 tsk Dijonsenap
  • salt
  • citronsaft

Ren-äppelmousse och rågbröd

  • 150 g Polarica rökt renhack
  • 2 dl smetana
  • 1 Granny Smith-äpple
  • salt
  • råg- eller tunnbröd

Ren-lingonrulle och marinerad rödlök

  • 160 g Polarica rökt renstek
  • 1 brk färskost
  • 3 msk lingon
  • persilja
  • svartpeppar

Marinerad rödlök

  • 300 g rödlök
  • 2 msk rödvinsättika
  • 2 msk socker
  • 1 msk rypsolja
  • svartpeppar
  • salt

Rengör renstekarna. Massera in kryddorna och lingonen på stekens yta, Låt dra sig i plastfilm i kylskåpet över natten (i minst 8 tim.). Rengör steken från kryddor, rulla in i plastfilm och lägg steken i frysen. Skär tunna skivor av steken när den är något stelfrusen.

Inlagda lingon

Koka upp lagen och kyl ner. Häll lagen på lingonen och låt få smak.

Rökolja

Skär rotfrukterna i två delar och lägg i ett rökeri i ca fem minuter. Värm upp oljan till 60 grader och lägg rotfrukterna i oljan. Låt dra sig över natten. Sila.

Rökmajonnäs

Blanda i rökoljan i ett tunt band i senapen och ägget under konstant vispning. Lägg till salt och citronsaft.

Ren-äppelmousse

Vispa smetana till ett hårt skum. Skala äpplet, riv till tunna strimlor och blanda i smetanan. Blanda alla ingredienser och låt dra sig en stund i kallt. Spritsa på det rostade brödet.

Ren-lingonrulle

Blanda färskost, lingon, hackad persilja och peppar. Bred ut de kallrökta rensteksskivorna till en platta i ca A4-storlek så att de överlappar varandra.  Bred ut färskost-lingonmassa jämnt över den kallrökta rensteken.  Rulla till en kompakt rulle och lägg i frysen. Skär den frysta renstången i skivor av lämplig storlek.

Marinerad rödlök

Skala löken och skär i ringar. Krydda löken och låt dra sig över natten.

Relaterad produkt