
Skav-makaronilåda
(6 portioner)
- 1 påse (500 g) Polarica kronhjortskav eller renskav
- 1 lök
- salt
- svartpeppar
- 300 g pennepasta
- 3 ägg
- 8 dl helmjölk
- 150 g riven emmentalerost
- 1 tsk salt
- 1 msk skorpmjöl
- Låt skavet tina upp cirka en halv timme. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Stek i en panna på låg värme tills vätskan har avdunstat.
- Tillsätt matolja och en finhackad lök i pannan, höj värmen och låt det brunstekas. Krydda med svartpeppar och salt.
- Häll över skavet och pastan i en smord ugnsform och rör om.
- Vispa lätt sönder äggens struktur, tillsätt mjölken och 1 dl riven ost. Krydda med salt och häll i ugnsformen. Strö över resten av den rivna osten samt skorpmjölet.
- Stek i 200 grader i 40–50 minuter i nedre delen av ugnen tills ytan har blivit brun.