Tillbaka
Skav-makaronilåda

Skav-makaronilåda

(6 portioner)

  • 1 påse (500 g) Polarica kronhjortskav eller renskav
  • 1 lök
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g pennepasta
  • 3 ägg
  • 8 dl helmjölk
  • 150 g riven emmentalerost
  • 1 tsk salt
  • 1 msk skorpmjöl
  1. Låt skavet tina upp cirka en halv timme. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Stek i en panna på låg värme tills vätskan har avdunstat.
  2. Tillsätt matolja och en finhackad lök i pannan, höj värmen och låt det brunstekas. Krydda med svartpeppar och salt.
  3. Häll över skavet och pastan i en smord ugnsform och rör om.
  4. Vispa lätt sönder äggens struktur, tillsätt mjölken och 1 dl riven ost. Krydda med salt och häll i ugnsformen. Strö över resten av den rivna osten samt skorpmjölet.
  5. Stek i 200 grader i 40–50 minuter i nedre delen av ugnen tills ytan har blivit brun.
Relaterad produkt
Relaterad produkt