
Skogsdoftande-viltpaj
- 2 smördegsplattor
- 500g Polarica älgfärs
- 150 g kantareller
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk olivolja
- 2 dl créme fraiche
- 1 ägg
- salt & svartpeppar
- Låt smördegen, de frysta kantarellerna och älgfärsen tina i rumstemperatur i ca 1 timme innan du börjar förbereda pajen.
- Hacka lök och vitlök.
- Hetta upp olja en järnstekpanna (se till att handtaget är ugnssäkert) och stek färsen. Tillsätt kantareller, lök, vitlök, salt och svartpeppar och låt allt steka i ca 5 min till.
- Tillsätt créme fraiche och koka ihop i ytterligare 5 min. Ställ pannan åt sidan för att svalna.
- Kavla ut smördegen så att den passar som ett ”lock” på pannan. Gör gärna en dekorationsfläta av överbliven deg. Pensla locket med ett uppvispat ägg.
- Nagga locket med en gaffel på några ställen och baka sedan pajen i ca 30 min, i 225°C, tills pajen har en fin gyllenbrun färg.
- Servera härligheten med en god sallad.
Tips! Har du inte en järnstekpanna så kan du självklart göra pajen i en annan rund ugnssäker form.