Tillbaka
Stekt ris med tunna skivor av ren

Stekt ris med tunna skivor av ren

Tillagnings tid 45 min | 4 portioner

  • 1 liten broccoli eller romanesco
  • 100 g sockerärter
  • sallads- eller gräslök
  • 2 ägg
  • 3 dl basmatiris
  • 2 msk rypsolja
  • 2 msk smör
  • 400 g Polarica Gourmet renskav av bog
  • salt
  • svartpeppar

Förbered såsen, två alternativ nedan:

  • 3 msk sojasås, 3 msk ostronsås, 3 msk sesamolja och 3 msk citronjuice
  • Blanda ingredienserna och häll över portionen.

eller

  • 3 msk risvinäger, 3 msk sojasås, 1 tsk socker, 1 msk jordnötssmör, 2 msk vatten, 2 tsk finhackad chili
  • Värm upp blandingen i mikron i 30 s eller i en liten kastrull på spisen ett tag och blanda ordentligt. Fördela på portionen med en sked.
  1. Koka upp vattnet med lite salt i enligt förpackning. Sänk värmen och häll i risen. Dela broccolin i mindre bitar, skär sockerärtorna och löken i tunna skivor.
  2. Knäck äggen i en liten bunke, ställ åt sidan.
  3. Koka broccolin i saltat vatten i fyra minuter, överkoka inte!
  4. Hetta upp matoljan i en stor stekpanna eller gryta och stek de frysta renskivorna tills de blir torra, detta tar en stund. Tillsätt smöret och stek en stund till. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  5. Häll av vattnet och tillsätt risen i renskivorna, öka värmen och blanda, tillsätt en bit smör. Risen ska stekas ordentligt, men inte brännas.
  6. Tillsätt i äggen efter ett tag och rör om ordentligt!
  7. Tillsätt den kokta broccolin, sockerärtorna, tunnskivade löken, blanda ordentligt.
  8. Servera gärna direkt ur stekpannan eller serveringsskål.
Relaterad produkt
Relaterad produkt