
Ugnsomelett med skav
Tillagningstid 30 min + upptiningstid | 8 stora muffins eller en ugnsform
- 150 g Polarica renskav, älgskav eller kronhjortskav
- 6 ägg
- 1 dl matlagningsgrädde
- 6 körsbärstomater
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 1 dl riven ost
- Låt skavet tina i cirka en halv timme. Bryn skaven i stekpanna och låt sjuda i cirka 10 minuter. Om du vill kan du dela de största skavbitarna i mindre.
- Vispa äggen lätt i en skål och blanda i grädde, kryddor och skav. Häll smeten i stora muffinsformar eller i en bakplåtspapperklädd rektangulär ugnsform. Strö över riven ost.
- Grädda omeletten i 200 grader i 10 minuter. Tillsätt sedan körsbärstomater delade i halvor och grädda i ytterligare 5 minuter.