
Vild potatissallad
Tillagningstid 45 minuter | 10 portioner
- 500 g Polarica renskav
- 1 kg fast potatis
- 2 msk matolja för stekning
- 2 gula lökar
- 4 msk olivolja
- 2 msk vinäger
- 2 msk socker
- Salt, peppar
- Gräslök
- 10 skivade rädisor
- 200 g körsbärstomater
- 1 knippe vårlök
- Gräddfil
- Tvätta och rosta potatisen i ugn, 200 grader.
- Klyfta potatisen varm och lägg genast upp på ett serveringsfat.
- Dela löken från rot till topp och blanchera hastigt i saltvatten.
- Bryn skaven i olja, tillsätt vinäger, socker och olivolja.
Arrangera skav, tomater, rädisor, lök och hackad gräslök med potatisen på fatet. Ringla gräddfil vid sidan om. Smaksätt gärna med färska örter, salt och svartpeppar.