Tillbaka
Viltburgare med lingonmajonnäs

Viltburgare med lingonmajonnäs

Tillagningstid 30 minuter | 2 portioner

Lingonmajonnäs:

  • 1 ägg
  • ½ tsk havssalt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 8 msk frysta lingon
  • 1,5 dl rapsolja

Kronhjortsburgare:


  • 2 Polarica Hjortburgare
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 skivor ost
  • 2 hamburgerbröd
  • 4 msk ketchup
  • 8 skivor saltgurka
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Ta ut hjortburgarna i rumstemperatur i god tid, cirka tre timmar före stekningen. Lägg dem att tina på bakplåtspapper. Gör majonnäsen under tiden.
  2. Lingonmajonnäs: Lägg ägget i en stor skål tillsammans med salt, svartpeppar och 4 matskedar frysta lingon. Mixa slätt med stavmixer. Tillsätt olja droppvis under omrörning tills konsistensen är krämig. Tillsätt ytterligare fyra matskedar lingon i majonnäsen strax före serveringen. Hela lingon ger fint tuggmotstånd och syrlighet åt majonnäsen.
  3. Viltburgare: Lägg de frysta viltburgarna på ett bakplåtspapper. När de tinat, lägg ett bakplåtspapper ovan på och bulta burgarna lätt med knytnäve eller köttklubba tills de blir dubbelt så stora och cirka en centimeter tjocka.
  4. Ta bort det övre bakplåtspappret och krydda viltburgarna med svartpeppar och flingsalt.
  5. Stek burgarna på hög medelvärme med en matsked smör och rapsolja. Vänd burgarna flera gånger under stekningen. Krydda även andra sidan med fingersalt och svartpeppar. Lägg på osten efter ca 7 minuter. Burgaren är färdig efter ca 8 minuter.

Montering av burgare:

Rosta brödet och montera burgaren i följande ordning: Underdelen av brödet, majonnäs, burgaren med ost, saltgurka, ketchup, och till sist överdelen av brödet. Njut i gott sällskap.

Recept av matbloggaren Hanna G

 

Relaterad produkt
Relaterad produkt