
Viltburgare
Tillagningstid 30 minuter | 4 portioner
Viltburgare med karamelliserad lök, pepparrotsmajonnäs och lagrad ost
- 4 Polarica Hjortburgare
- 3 gula lökar, skivade
- 25 g smör
- 2 msk strösocker
- 4 skivor lagrad ost
- 1 krispsallad
- 4 hamburgerbröd
- salt och svartpeppar
Pepparrotsmajonnäs
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 1,5 dl rapsolja
- 1,5 tsk vitvinsvinäger
- 1 msk pepparrot, finriven
- Salt och svartpeppar
1. Pepparrotsmajonnäs: Vispa ihop äggula med dijonsenap i en bunke, tillsätt oljan droppvis
under konstant vispande och avsluta med att röra ner vinäger och pepparrot. Smaka av
med salt och peppar.
2. Bryn löken i smör på låg värme under omrörning, ca 15 min. Tillsätt socker och stek
ytterligare några minuter.
3. Krydda burgarna med salt och peppar. Stek eller grilla i ca 5–6 min på varje sida.
4. Stek bröden i smör med snittsidan ned, tills de får färg.
5. Montera ihop hamburgarna med majonnäs, sallad, kött, ost och den karamelliserade
löken.