
Wrap med skav, stompad potatis och picklad rödlök
Tillagningstid 60 minuter | 4 portioner
- 1 pkt Polarica kronhjortskav 240 g eller annan valfri skav
- 1 gul lök
- 50 g småbladig sallad
- 150 g färskost med ört eller pepparrotssmak
- 4 skivor tunnbröd
- kryddpeppar, salt och svartpeppar
- smör till stekning
- rostad lök och finhackad gräslök till servering
Stompad potatis
- 500 g mjölig potatis
- ca 1 dl gräddfil eller syrad grädde
- 1 msk finhackad gräslök
- 50 g finriven Västerbottensost
Picklad rödlök
- 1 stor rödlök
- 1 msk ättika
- 2 msk socker
- Tina skaven enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda ättika och socker och lägg i löken.
- Skala och koka potatisen i saltat vatten. Låt den ånga av. Mosa den med gräddfil. Vänd ner gräslök och ost och smaka av med salt och peppar.
- Finhacka löken. Stek lök och skav i smör enligt anvisning på förpackningen. Krydda med salt, peppar och en nypa kryddpeppar.
- Bred färskost på brödet och lägg på potatis, sallad, skav, rostad lök och picklad lök. Rulla ihop.
God både ljummen och kall!