Tillbaka
Halstrad rentartar med brynt citronsmör, löjrom och kantarellcreme

Halstrad rentartar med brynt citronsmör, löjrom och kantarellcreme

30 minuter 4 portioner

  • 250 g Polarica renytterfilé
  • 40 g löjrom
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st kesella
  • 2 dl hackade Wildea kantareller
  • 1/2 st citron
  • 50 g smör
  • olja
  • salt
  • peppar
  • enbär
  • krasse

Putsa bort eventuella senor från ytterfilén. Stek köttet i en panna med olja på högsta värme. Ytterfilén ska enbart få färg på utsidan. Lägg köttet på en skärbräda och låt det svalna. Stek kantarellerna i en torr stekpanna tills allt vatten har släppt. Tillsätt lite smör och stek till svampen har fått färg. Låt svampen svalna något och blanda med kesellan, tillsätt salt och peppar. Skär ner schalottenlöken i ringar. Bryn smöret i en kastrull tills det har fått en fin gyllenbrun färg. Tillsätt juicen från en halv citron. Skär ner renytterfilén i mindre bitar. Blanda köttet med det brynta citronsmöret. Salta och peppra samt smaksätt med ett mortlat enbär.

Servera tillsammans med kesella och toppa med krasse. 

Recept och foto: Gabriel Jonsson, Sveriges Mästerkock 2019

Relaterad produkt