Tillbaka
Köttbullelåda

Köttbullelåda

Tillagningstid 60 minuter | 4 portioner

(laktosfri, glutenfri, äggfri, sojafri, fisk/skaldjur, ingen selleri)

Köttbullelåda

  • 500 g potatis
  • 3 morötter
  • 3 rödlökar
  • 2 palsternackor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 matskedar olja
  • 1 matsked balsamvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 paket Lapin Liha Kronhjort Köttbullar

Rucolapesto

  • 1/2 dl cashewnötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g ruccola
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här:

Tvätta potatisen och skala morötter, rödlök och palsternacka. Hacka i stora bitar. Hacka vitlök och rör ihop med olja och balsamvinäger. Blanda med rotfrukterna och krydda med salt och svartpeppar. Sprid ut på en bakplåt och tillaga i ugnen på 175 grader i cirka 35 minuter, tillsätt kronhjort-köttbullar och tillaga ytterligare 25 minuter.

Rosta cashewnötterna i en kastrull och finhacka vitlöken. Mosa alla pestoingredienser med en stavmixer. Servera köttbullelådan med ruccolapesto.

Relaterad produkt