
Köttbullelåda
Tillagningstid 60 minuter | 4 portioner
(laktosfri, glutenfri, äggfri, sojafri, fisk/skaldjur, ingen selleri)
Köttbullelåda
- 500 g potatis
- 3 morötter
- 3 rödlökar
- 2 palsternackor
- 3 vitlöksklyftor
- 3 matskedar olja
- 1 matsked balsamvinäger
- Salt
- Svartpeppar
- 1 paket Lapin Liha Kronhjort Köttbullar
Rucolapesto
- 1/2 dl cashewnötter
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g ruccola
- 1 dl riven parmesan
- 1 tsk citronsaft
- 1 dl olivolja
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här:
Tvätta potatisen och skala morötter, rödlök och palsternacka. Hacka i stora bitar. Hacka vitlök och rör ihop med olja och balsamvinäger. Blanda med rotfrukterna och krydda med salt och svartpeppar. Sprid ut på en bakplåt och tillaga i ugnen på 175 grader i cirka 35 minuter, tillsätt kronhjort-köttbullar och tillaga ytterligare 25 minuter.
Rosta cashewnötterna i en kastrull och finhacka vitlöken. Mosa alla pestoingredienser med en stavmixer. Servera köttbullelådan med ruccolapesto.