Tillbaka
Pasta bolognese på älgfärs

Pasta bolognese på älgfärs

45 minuter 4 personer

 

 

400 g Polarica älgfärs  

½ finhackad gul lök 

1 morot, skalad och finhackad

1 dl finhackade Wildea kantareller

1 dl små hela kantareller

2 finhackade vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

2 dl rött vin

2 dl krossade tomater

2 dl viltfond (utspädd)

1 knippe färsk timjan, finhackad

1 mindre knippe oregano, finhackad

2 dl riven Västerbottenost

olivolja

salt 

nymalen peppar

400 g valfri pasta

Bryn lök, morötter och de hackade kantarellerna. Tillsätt älgfärsen och bryn den. Lägg i vitlök samt tomatpuré, och låt det steka med under 1 minut.  Häll i rött vin och låt det reducera något.

Tillsätt krossade tomater, viltfond och färska kryddor. Låt det puttra i ca 30 minuter, smaka av med salt och peppar. 

Koka upp vatten och rikligt med salt i en rymlig kastrull och koka pastan enligt anvisningarna på paketet minus 2 minuter. Blanda ner pastan i såsen och låt den puttra med i ca 1 minut eller till du tycker att pastan känns klar. 

Garnera med Västerbottenost och smörstekta kantareller. 

Recept: Gabriel Jonsson, Sveriges Mästerkock 2019 Foto: @stinasvanbergphotographer

Relaterad produkt