
Pasta bolognese på älgfärs
45 minuter 4 personer
400 g Polarica älgfärs
½ finhackad gul lök
1 morot, skalad och finhackad
1 dl finhackade Wildea kantareller
1 dl små hela kantareller
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 dl rött vin
2 dl krossade tomater
2 dl viltfond (utspädd)
1 knippe färsk timjan, finhackad
1 mindre knippe oregano, finhackad
2 dl riven Västerbottenost
olivolja
salt
nymalen peppar
400 g valfri pasta
Bryn lök, morötter och de hackade kantarellerna. Tillsätt älgfärsen och bryn den. Lägg i vitlök samt tomatpuré, och låt det steka med under 1 minut. Häll i rött vin och låt det reducera något.
Tillsätt krossade tomater, viltfond och färska kryddor. Låt det puttra i ca 30 minuter, smaka av med salt och peppar.
Koka upp vatten och rikligt med salt i en rymlig kastrull och koka pastan enligt anvisningarna på paketet minus 2 minuter. Blanda ner pastan i såsen och låt den puttra med i ca 1 minut eller till du tycker att pastan känns klar.
Garnera med Västerbottenost och smörstekta kantareller.
Recept: Gabriel Jonsson, Sveriges Mästerkock 2019 Foto: @stinasvanbergphotographer