
Pizza med renskav och grönkål
30 minuter 4 pers
4 st pizzadeg eller färdiga bottnar
Tomatsås:
400g krossade tomater
2 msk torkad basilika
1 st vitlöksklyfta
3 msk olivolja
Topping:
240g (1 pkt) Polarica renskav
2 st grönkålsblad
100 g mozzarella
1 st citron
1/2 dl frystorkade lingon (inget måste)
1 msk paprika krydda
1 msk torkad timjan
1 tsk spiskummin
Salt
Peppar
Börja med tomatsåsen. Lägg samtliga ingredienser i en bunke och kallmixa till en slät sås.
Baka ut pizzadegen men kavla inte degen. Använd dig enbart av händerna och forma till en rund fin pizza. Bred på ett runt lager av tomatsåsen och toppa med önskad topping. Använder du färdiga bottnar breder du tomatsåsen på dem.
Gräddas med fördel i ugn med en pizzasten på högsta värmen.
Har du ingen pizzasten gräddar du på plåt mitt i ugnen i 10-15 minuter beroende på ugn. Grädda pizzorna en i taget om du inte har varmluftsugn.
Recept och bild Gabriel Jonsson