
Renskavstacos med röd- och grönkålsallad och kantarellmajonnäs
4 personer | 30 minuter
480 g Polarica renskav
1 msk paprikapulver
1 msk torkad timjan
0,5 msk cayennepeppar
0,5 msk spiskummin
3 dl vatten
salt
peppar
olja till stekning
Majonnäs
2 dl majonnäs
3 enbär
2 msk torkade kantareller (du kan köpa Wildea frysta kantareller och torka dem)
Röd-och grönkålsallad
4 grönkålsblad
250 g rödkål
0,5 silverlök
0,5 kruka persilja
1 morot (syns inte i bilden)
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Tillbehör
tortillabröd
Majonnäs
Hacka enbären och de torkade kantarellerna fint. Blanda med majonnäsen och smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i kylen fram till servering.
Röd-och grönkålsallad
Skär grönkål (skär bort den träiga stammen) och rödkål i tunna strimlor. Skala, halvera och skiva löken tunt. Hacka persiljan. Skala moroten. Hyvla långa remsor av moroten med en potatisskalare.
Blanda kål, lök, persilja och morot i en skål. Tillsätt vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Blanda runt väl, massera gärna runt med händerna så mjuknar kålen lite.
Renskav
Bryn renskaven i olja i en stekpanna. Tillsätt samtliga kryddor och låt steka med någon minut. Häll i vattnet och låt det sjuda tills vattnet nästan helt reducerats bort.
Servera den brynta skaven tillsammans med kålsallad och majonnäsen i tortillabröd.