Tillbaka
Renstek med rostade betor, kantareller och skysås

Renstek med rostade betor, kantareller och skysås

1 timme 4 personer 

 

 

1kg Polarica renstek 

0,5 kg mandelpotatis 

0,5 kg gulbetor

5 st palsternackor

150 g kantareller

10 st körsbärskvisttomater

3 st vitlöksklyftor

1 msk torkad timjan (självklart går också färsk bra)

4 dl rödvin

1 dl koncentrerad vilt- eller kantarellfond

4 dl vatten

Salta och peppra rensteken. Bryn den i stekpanna och stek i ugn, 100 grader, till en innertemperatur av 54 grader (medium). Slå in den i folie och låt vila minst 15 minuter. Skala potatis och betor, skär i mindre bitar, vänd i olivolja, timjan, vitlök, salt och peppar. Rosta i ugn på 200 grader i 30 min. Tillsätt kantareller och delade tomater och låt baka med potatisarna ytterligare 10 min.

Häll stekskyn från steken i en kastrull. Tillsätt fond, vin och vatten. Låt koka ihop 5 min. Red av med maizena. Smaka av med salt och peppar samt en klick smör.

Relaterad produkt