
Renstek med rostade betor, kantareller och skysås
1 timme 4 personer
1kg Polarica renstek
0,5 kg mandelpotatis
0,5 kg gulbetor
5 st palsternackor
150 g kantareller
10 st körsbärskvisttomater
3 st vitlöksklyftor
1 msk torkad timjan (självklart går också färsk bra)
4 dl rödvin
1 dl koncentrerad vilt- eller kantarellfond
4 dl vatten
Salta och peppra rensteken. Bryn den i stekpanna och stek i ugn, 100 grader, till en innertemperatur av 54 grader (medium). Slå in den i folie och låt vila minst 15 minuter. Skala potatis och betor, skär i mindre bitar, vänd i olivolja, timjan, vitlök, salt och peppar. Rosta i ugn på 200 grader i 30 min. Tillsätt kantareller och delade tomater och låt baka med potatisarna ytterligare 10 min.
Häll stekskyn från steken i en kastrull. Tillsätt fond, vin och vatten. Låt koka ihop 5 min. Red av med maizena. Smaka av med salt och peppar samt en klick smör.