Tillbaka
Potatislåda med texmex-skav

Potatislåda med texmex-skav

4 portioner

  • 1 påse (500 g) Polarica kronhjortskav eller annan valfri skav
  • 1⁄2 påse tacokrydda
  • ca 10 medelstora potatisar
  • 1 lök
  • 1 burk (400 g) chili-tomatkross
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 1 riven morotnachos
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • persilja
  • en nypa salt och peppar
  • samt riven ost
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Bryn skavet i stekpanna och krydda med lite salt, peppar och en halv påse tacokrydda.
  3. Tvätta potatisen och skär den i ca 0,5 cm tjocka skivor. Hacka löken och vitlöksklyftorna. Skala och riv moroten och skär paprikan i små bitar.
  4. När skavet har fått färg tillsätt chili-tomatkross, lök, vitlök, morot och paprika i stekpannan. Blanda också i 1 dl matlagningsgrädde.
  5. Placera ut ett lager potatisskivor i bottnen av en smord ugnsform. Sätt sedan ett lager av skav-tomatblandningen ovanpå potatisen. Fortsätt varva potatis och skavblandning. Toppa det sista lagret skav med ett lager nachos och strö riven ost över.
  6. Grädda i 200 grader i ca 1 timme och servera med sallad.