Älginnerfilé är mycket mört med mustig smak. Stek hel i ugn eller i skivor i stekpannan.
Ursprung: Sverige
Älginnerfilé är mycket mört med mustig smak. Stek hel i ugn eller i skivor i stekpannan.
Ursprung: Sverige
Reninnanlår är mört med mild viltsmak. Passar som lövbiff i tunna skivor eller som helstekt rostbiff i ugn.
Gott och enkelt att laga.
Renrostbiff med härlig viltsmak. Gott och enkelt att laka.
Älgrostbiff är gott och enkelt att laga.
Wildeas Älgentrecôte är ett mört kött med fyllig viltsmak. Passar bra att steka i skivor eller att grilla – gärna med ett gott kryddsmör eller kantareller.
Reninnerfilé är ett mycket mört och välsmakande kött med mild viltsmak. Passar utmärkt att steka eller grilla.
Fryst renkött från Wildea finns i din butik året runt. Gott och enkelt att laga.
Ursprung: Sverige/Finland
Utskuren och renputsad renytterfilé med härlig viltsmak. Helstek i ugn, stek i skivor eller grilla.
Fryst renkött från Polarica finns i din butik året runt. Gott och enkelt att laga.
Renstek med härlig viltsmak. Gör den helstekt i ugn eller som tjälknöl. Benfri.
Färskt renkött från Wildea finns i din butik under perioden oktober till mars. Gott och enkelt att laga.
Tillagning:
Tina köttet långsamt, helst i kylskåp över natten. Sätt ugnen på 125°C. Krydda köttet med salt och nymalen svartpeppar. Smält en klick smör i en het stekpanna och bryn köttet runtom, lägg på en plåt och baka till en innertemperatur på 62°C för medium (ca 50 – 60 min) och 66°C för genomstekt (1 tim – 1 tim och 10 min). Ta ut steken och låt vila under folie i ca 15 min innan servering.